"Quod licet bovi, non licet Iovi... i obrnuto

07.12.2005.

Laži, laži, laži me - To me vlaži najbolje

Predstavlja mi veliku čast i zadovoljstvo, bogme i olakšanje kada vidim da su posjetioci mog skromnog dnevnika uglavnom pripadnici ženskog pola. Nemam ja ništa protiv muškinja ali sa te strane sam uglavnom sam sebi dovoljan. Komunikacija sa pripadnicima mog (s)pola me najčešće samo smara. Em što uglavnom nemam šta da im kažem jer su mi emotivno daleko, em i ako se zbližimo onda se desi da saznam da neko, ko mi je izgledao savršeno normalan, krije mračnu tajnu da u slobodno vrijeme piški sjedećke ili nedajbože radi kakve kućne poslove sa peglom i sl. Čitav taj concept: “Ljubi bližnjeg svog!” mi je potpuno stran. “Ljubi bližnju svoju, tuđu još i više!” to već ima smisla. Osim toga, kako su to zamislili: “Voli bližnjeg svog, kao što voliš sebe!” Jel to znači da sad i njemu treba da drkam!? Ne kontam, i ne sviđa mi se. Dakle, drage moje dame, drugarice, gospođe, djevojčice i ostale, vrlo ste mi dobrodošle.
Čemu ovaj opširni uvod? Pa, zanima me vaše mišljenje o sljedećem. Največi dio života provedoh razgovarajući sa, slineći za, sjedeći kraj, dahčući pod, ležeći na i razmišljajući o - ženama, I pored sveg tog posvećenog vremena i truda mnogo toga ostalo mi je nejasno. Na primjer, uloga laži u sexualnoj komunikaciji. Uspjeh kod žena mi je, od kad znam za sebe, bio direktno povezan sa količini laži koju unosim u vezu. Bez izuzetka. Jedna moja bivša draga mi je i otvoreno rekla da sa mnom uživa u sexu, u razgovoru, u putovanjima, šetnjama, posjetama galerijama i pozorištima, ali da je sve to sitno u poređenju sa tim kako neodoljivo lažem. Da ne duljim- molim komentar. Unaprijed hvala.

07.12.2005.

A sad, vrijeme je i za jednu istinitu priču

Dakle Bog uze svoju torbu i odlući da Adamu i Evi dodjeli raznolike osobine i sposobnosti prije nego li ih deložira iz Rajske Bašće. Ti ćeš biti mnogo dlakav, Ti manje, ali će Ti više smetati, Ti ćeš imat široke kukove, Ti široka ramena, Ti ćeš dobro lovit Ti dobro kuhat, i jedno i drugo ćete biti loši vozači, svako na svoj način i tako dalje. Završi on podjelu i ode svojim putem, kad iznenada skonta da su mu u torbi ostale još dvije ceduljice. Vrati se i reče: Evo imam još dvije osobine da Vam udijelim, pa sami se dogovorite ko će šta. A ako se ne možete dogovoriti, onda neka Adam prvi bira, prvi se i rodio, tj. stvorio. Izvadi on prvu ceduljicu i pročita: "Pišanje stoječke." Adam na to počne skakat, ko u transu: "Hoću ja to, to meni treba! To je tako cool, tako nadmočno i dostojanstveno, tako muški,ja to moram dobiti! Daj! Daj!" Bog će: "U redu, ali zar ne bi želio da ti pročitam šta piše na poslijednjoj cedulji, možda ti bude interesantno?" "Nema potrebe, ništa ne može biti bolje od uspravnog pišanja !", odlučno će Adam. "U redu.", reče Bog: "Evo, onda Tebi ide ova poslednja. Da vidim šta tu piše. Ve, vu,...joj što su sitna slova...a-ha, skonto sam. Piše: višestruki orgazmi!

07.12.2005.

Noć je išla u pravom smijeru...

...a onda ona upita: „Gdje Ti se nalazi toalet?“

Odgovorih, ne ispuštajući njenu ruku: „Pravac hodnik, pa druga vrata lijevo.“ (joj, kol'ki mi je stan)

Ona (pokušavajući da ustane): „Ma brzo ću ja.“

Ja (i dalje ne puštam ruku): „Neka, ostani. Čemu žurba?“

Ona: (molećivo) „Pa...moram da piškim.“

Ja, konačno puštajući ruku: „Dobro, samo nemoj po dasci!“

Corto Maltese
<< 12/2005 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Nisam sklon tradicionalnom moralu i trudim se da slijedim samo svoj instinkt i tri nepisana pravila:
Spolni saradnici:

A ako želite da postanete intimni a ostanete anonimni onda :

Svaki početak je smiješan:


BROJAČ POSJETA KOJI LAŽE, ALI PRECIZNO
Milion, dva i još 380265 pride

Powered by Blogger.ba