"Quod licet bovi, non licet Iovi... i obrnuto

12.12.2005.

Sex i mahala

Žali mi se prijateljica:
Život nam se sveo na trku od 400m sa preponama. Subota, negdje oko 22.30, meni došla žuta minuta, pravi Zagor, a Malecka nam još uvijek budna. Kažem ja to Dragom, ne bi li mu dalo poleta da je što prije uspava. Zaspe ona napokon.
'Ajd pošto je subota mogli bi se počastimo pornićem. Pristavi on pornić, sjednemo pred TV, sve O.K.
Kad sam se, u po frke, trznula iz sna čujem samo hrkanje. Sudeći po volumenu trenerke u predjelu prepona, Dragi je u snu još uvijek uživao u porniću, a hrkanje je, valjda, bilo kruna tog meraka.
Subota, razumijes li me jarane moj, bila je to SUBOTA, deset, pola jedanaest navečer!!!

12.12.2005.

Jednom, kad bijah ljut

Svojevremeno, nagovorilo me da pokušam da materijalizujem svoje ratne zasluge. Kažu: "Corto, ima neki fond koji gradi stanove za borce i RVI. Brzo, jeftino i kvalitetno. Konkuriši, iskoristi pogodnosti, da nisi đabe ratovao i bio ranjavan!" Kontam, ne daj bože da je bilo za đabe, izvukli smo bar neriješeno. Kako god, poslušah savjet, prikupih odgovarajuću dokumentaciju i javih se na konkurs. Ovo dole je skraćena verzija moje prve žalbe. Original je bio na tri kucane stranice bez proreda. Poslije toga je slijedila prepiska koja je uključila dva kantonalna ministarstva i ured ombudsmana, ali ja sam, tokom vremena, postao gadljiv na lokalnu birokratiju i odustao od svojih zahtijeva.


[i]FOND KANTONA SARAJEVO ZA IZGRADNJU
STANOVA ZA PORODICA ŠEHIDA I PALIH BORACA
RVI; DEMOBILISANE BORCE I PROGNANE OSOBE
RADIĆEVA 4b SARAJEVO

N/R Direktora Fonda

Poštovani,

U vezi sa obaviještenjem o rezultatima konkursa za dodjelu stanova u naselju Grbavica, Ilidža i Ilijaš (nadziđavanje), koji je objavljen 24.aprila 200x ulažem slijedeći

P R I G O V O R

OBRAZLOŽENJE: Upravo sam primio obavijest o rezultatima konkursa na kojem sam učestvovao. Prijatno me je iznenadila brzina rada komisije za odabir ponuda…kako navodite, sjednica komisije na kojoj se rješavalo 430 pristiglih zahtijeva počela je u 14:00 a završila u 15:00. To je tačno 8 sekundi i 37 stotinki po zahtijevu. Izgleda da su u komisiji sjedili lično Superman, Spiderman, Betman i svih 5 Power Rangers-a. Mom petogodišnjem sinu će biti izuzetno drago kada mu kažem da su u Sarajevu. On ih obožava.

Još me je više iznenadilo to što sam u prilogu dobio kompletnu dokumentaciju koju sam priložio uz prijavu za konkurs. Netaknutu, onakvu kako sam je i poslao. Bez znakova da je prošla kroz ruke makar jednog člana komisije. Pretpostavljem da je tu supermenov rendgenski vid odigrao svoje… teško mi pada što nisam prošao. Proveo sam cijeli rat u AR BiH, ranjavan, RVI 40%, oficir, povrh toga ponudio sam da platim punu cijenu stana unaprijed…pokušavam da zamislim kandidata koji je bio bolji . Naravno, mogu samo da zamišljam, jer o tome nema ni pomena u obavijesti koju ste mi poslali. Nema bodovne liste, imena kandidata, nema broja kandidata, nema mog mjesta na toj listi (za slučaj ako onaj prije mene odustane), nema ko je izabran, nema kriterija po kojima je izabran…sve u najsvijetlijoj tradiciji Stranke Dajdžića i Amidžića.

Za razliku od moga sina ja znam da filmski i strip junaci sa početka ovog pisma ne postoje. Ali kada bi me neko pitao da li više vjerujemu u njih ili u to da ovaj konkurs nije bio namješten- ruku u vatru za Supermena.

Zahtijevam da se rezultati konkursa ponište, a komisija raspusti…uz prigovor Vam, ponovo, šaljem dokumentaciju koju sam priložio prilikom prijave na konkurs. Nadam se da će je, osim Supermena, i neko drugi ovog puta pogledati.


U Sarajevu, 00.00.0000

P.S. Nakon deložacije bez stalne adrese. Kontakt za prijem pošte:

XyXy[/i]

Corto Maltese
<< 12/2005 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Nisam sklon tradicionalnom moralu i trudim se da slijedim samo svoj instinkt i tri nepisana pravila:
Spolni saradnici:

A ako želite da postanete intimni a ostanete anonimni onda :

Svaki početak je smiješan:


BROJAČ POSJETA KOJI LAŽE, ALI PRECIZNO
Milion, dva i još 380273 pride

Powered by Blogger.ba