"Quod licet bovi, non licet Iovi... i obrnuto

10.01.2006.

Day for Night is the name of a technical process whereby sequences shot during the daytime are made to appear as if they are taking place at night. The equivalent French expression is La Nuit Américaine.

10.01.2006.

La Nuit Américaine

Druženje…kontakti…socijalizacija... teško ide. Moji oženjeni drugovi me sve više izbjegavaju. Teško ih je namamiti i na dnevnu kafu. Po mišljenju njihovih supruga isuviše se dobro nosim sa razvodom. Nije pristojno biti tako dobro raspoložen, u tako delikatnoj situaciji. A i košulje su mi previše dobro ispeglane. (ne znaju one moju mamu). Boje se da im se taj pelcer samodovoljnosti na muževe ne uhvate. Sa druge strane, moji neoženjeni drugovi su strogo podjeljeni u dvije kategorije.
Prvi, koji su mojih godina se ponašaju isto kao i oženjeni. Provode vrijeme pred televizorom, uz pivo, prdež i ligu prvaka. Od oženjenih ih razlikuje:
1. još zapušteniji izgled
2. sami sebi režu mezu.
U drugu kategoriju spadaju oni koji su mlađi i (uglavnom) nezaposleni. Nemaju para, ali imaju vremena, Njihovi večernji izlasci započinju u gluho doba noći kada se ja vraćam kući. Uz to idu Hip-Hop, Acid House, Trance za strance, energetski napitci i vesele bobice koje mene baš i ne vesele. Nedavno me moji drugovi iz potonje kategorije namamiše na jedan rave party, koji je počinjao oko 2 ujutro. Izvjesna djevojka, nisam ni znao da postoji to godište, mi se nakon 3 minuta poznanstva objesila oko vrata i radila sve radnje koje uz to ne idu na javnom mjestu. Poslije izvjesnog vremena sam morao otići u WC (ne zbog djevojke vec zbig piva). Na povratku iz toleta sam je zatekao u identičnoj pozi sa nekim nepoznatim frajerom, mediteranskog profila, u tamnoj košulji 5 cm višim i 10 kg tanjim od mene. U neko doba on je nestao i ona je već visila na zdepastom, nabildanom tipu, plavkasto- arijevske orijentacije u svijetloj majici bez rukava. Pogađate- 5 cm nižim i 10 kg širim od mene. I on uskoro ode, kad eto nje ponovo na meni. Mrmljala je nešto o tome kako joj je super sa mnom, ali da nikako ne konta gdje se ja cijelu noć presvlačim, i zašto svaki put drukčije mirišem. i zašto čas govorim talijanski, čas engleski, čas ne govorim. i… sve u svemu tisuću: “Zašto?”, a hiljadu: “Prođi me se dijete!”. Srećom, pojavi se opet onaj latino- žgoljo u tamnoj košulji sa sredine priče te se izvukoh i ostavih ga da odgovara na njena lucidna pitanja. U to me uhvati napad teške dosade i pospanosti, već i zora zarudi, dođe vrijeme da se ide na posao…sve u svemu noć je bila toliko isprazna da ne zaslužuje ni uobičajeni duhoviti komentar za kraj. Komentar o čemu!? O velikoj hipnotisanoj gomili koja se cijele noći njiše i ubrzano diše uz praktično istu pjesmu!? Oni Vas varaju, pička im materina! Ima već tri sata otkako je DJ otišao!
A s druge strane- možda nije do zabave, možda je do mene? Da li je došlo vrijeme da budem samokritičan. Neće biti da je tristo naduvanih džankija staklenog pogleda u krivu a ja u pravu. Htio ja to ili ne, čini se da moja druga mladost ulazi u krizu srednjih godina…

Corto Maltese
<< 01/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Nisam sklon tradicionalnom moralu i trudim se da slijedim samo svoj instinkt i tri nepisana pravila:
Spolni saradnici:

A ako želite da postanete intimni a ostanete anonimni onda :

Svaki početak je smiješan:


BROJAČ POSJETA KOJI LAŽE, ALI PRECIZNO
Milion, dva i još 380261 pride

Powered by Blogger.ba