"Quod licet bovi, non licet Iovi... i obrnuto

06.02.2006.

Ogledi o savremenoj kulturi stanovanja

Prekidajući pauzu tokom bezuspješnih pokušaja da napišem suvislu ratnu priču, preksinoć sam pokušavao da sortiram čarape po tipu, boji i mirisu. Došao sam do porazne cifre od 13 raspar komada. Pošto duža pretraga nije urodila očekivanim plodom (uspio sam, naime, da uparim samo još 3 komada koje sam pronašao na raznim nevjerovatnim lokacijama) potražio sam kvalifikovanu pomoć. Poslao sam SMS dobroj prijateljici, pitajući za savjet. Njen odgovor je bio:
"Potrebna je žena da unese red u Tvom stanu i Tvom životu!"
"Ma nemoj! Da slučajno ne poznaješ neku? Možda je vidaš sa vremena na vrijeme? U ogledalu?"
Kvazi prijateljica je odmah dilitirana iz memorije sjećanja moga mobitela. Jedna prijateljica manje, a bezbroj pitanja više:
Šta se to dešava sa ženskim rodom? Zašto sva razmišljanja vode u smijeru udomljavanja? Pa ne možeš se udati baš svaki put kad ugledaš kuću! Odnosno, kad se to prevede na jezik savemenog stanovanja:
Kako uputiti jasnu poruku šta, osim domaćina, ulazi u ponudu gostima, tačnije gošćama moga apartmana? Kako da ne budem uvredljiv, a ipak jasno stavim do znanja da je jednokratni boravak u mom stanu upravo to što mu samo ime kaze: Jednokratni boravak, da nije sve u udaji, već ima nešto i u zadovoljstvu? Sad si bila i...u svakom slucaju, svaki put kada dodješ kod mene trudi se kao da ti je to zadnji orgazam u životu! Pardon, radi se o meni i o mo stanu, dakle- orgazmi, množina. Možda bi bilo učinkovito da moje gnijezdo dekorišem sa nekoliko plakata. U dnevnoj sobi bih mogao naglasiti svrhu boravka: "Nije sve u ljubavi, nešto je i u sexu! Zabranjeno sjediti onako!”!" Time bih izbjegao situaciju od prije par večeri, kada mi, u jedan sat u jutro prije radnog dana, mlađahna profesorica književnosti reče da nije ona zbog toga došla, nego je samo htjela da nastavi razgovor o ruskim klasicima koji započesmo u Karabitu. Trebalo mi je 69 pokušaja da joj promjenim percepciju i objasnim da nije sve u klasici, već da postoji i doggy style. Bez veze mi propade najbolji i najproduktivniji dio noći. A sve samo zbog loše pripreme. Trebao sam fino položiti kućni menu i vinsku kartu na stol: "Tokom ograničenog boravka ovdje i sada na raspolaganju su Vam moje tijelo, duša i sve što je na stolu a jestivo je!" Pokraj telefona bi trebala biti istaknuta tabla sa telefonskim brojem radio taxija za odlazak i (za slučaj da su veze u prekidu) mapa grada sa ucrtanim najbližim taxi štandom. Nad sudoperom parola: "Ne diraj! Pranje suđa Ti neće pomoći da ostaneš na spavanju." Ili da sve riješim jednom jasnom, Danteovskom, porukom, postavljenom nad ulaznim vratima, koja bi unaprijed otklonila sve eventualne nesporazume i nedoumice:
"Vi koje ulazite, oprostite se unaprijed sa svakom nadom da odavde nikada nećete izaći!"

Corto Maltese
<< 02/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728


Nisam sklon tradicionalnom moralu i trudim se da slijedim samo svoj instinkt i tri nepisana pravila:
Spolni saradnici:

A ako želite da postanete intimni a ostanete anonimni onda :

Svaki početak je smiješan:


BROJAČ POSJETA KOJI LAŽE, ALI PRECIZNO
Milion, dva i još 419415 pride

Powered by Blogger.ba