"Quod licet bovi, non licet Iovi... i obrnuto

08.02.2006.

Nije više "In" biti originalan, daj nam malo starih viceva...

...povikaše patuljci u sav glas, ali bezazleno, hodajući po ivici i Marici bakona u Veroniki. Pa dobro, sami ste iskali:


Navratio Mujo kod svog dugogodišnjeg prijatelja i nadasve havera Sulje, koji mu se već nekoliko dana nije javljao na SMS poruke koje je ovaj uporno slao i tako ostao bez kredita. I dođe on pred Suljinu straćaru na Gorici, kad tamo...ima se šta i vidjeti!
Umjesto straćae stoji vila, kao iz bajke. Sa njene sjeverne strane, paraolimpijski bazen, sa južne parking sa dva Mercedesa, na zapadu ništa novo, a na istoku teniski teren na kojem se, upravo u trenutku Mujino dolaska, Federer i Ljubičići bore do iznemoglosti, a Suljo ih zavaljen u ligeštul posmatra, vidno se dosađujući.
„Suljo, otkud ovo, koliko jučer si bio sirotinja, otkud ovo, bolan ne bio!?
„Pec'o Ti ja neki dan na Darivi i ulovim zlatnu žabu.“, odgovori Suljo, al' ko preko kurca.
„Čuj zlatnu žabu!? I, onda?“
„I onda ona kaže ispuniću Ti tri želje i ja kažem tri želje... i to je to.“
„Pa gdje i je ta žaba sada, ima i ja želja?“
„Eno je brčka se u bazenu. Evo Ti mreža za žabe, ulovi je, samo pazi kad izgovaraš želju, malo je nagluha!“
Spenga Mujo žabu i pravo do svog placa.
„Žabo, slušaj 'vamo! Pod jedan- hoću kuću i imanje k'o kod Sulje! Pod dva- milju Eura u banci, po mogućnosti Austrijskoj! Pod tri- dosta je više drkanja i gledanja pornića! Hoću seksa, seksa do krova. Da svaka prostorija moje nove kuće odiše sexom, dan i noć!“
„Kre, kre! Mujo lezi sad spavat', kad se probudiš sve će Ti želje bit ispunjene! Kre, kre!“, odgovori mu žaba.
Mujo leže i ,opijen uzbuđenjem, ubrzo zaspa. Jutro ga zatiče u istoj ležaljci kakvu i Suljo ima. Trlja oči, kad pred njim kuća, bazen, automobili, sve 'o kod Sulje. Osim jednog detalja. Na njegovom teniskom terenu nema Federera i Ljubičića nego je teren prekriven brdom piškota. Ode do bazena, kad tamo...gomila raskvašenih čajnih kolutića. Uđe u kuću, kad tamo, svaka soba do vrha napunjena raznim vrstama keksa. Otrči on odmah do Sulje, koji je upravo u tom trenutku nezainteresovano posmatrao meč Šarapova- Higins. Objasni mu šta mu se dogodilo, na šta će Suljo: „Konju jedan, pa jesam li Ti rekao da paziš šta govoriš, jer je nagluha! Jesil' to, oca ti, mislio da je moja treća želja bila da dobijem vrhunski tenis!?“Corto Maltese
<< 02/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728


Nisam sklon tradicionalnom moralu i trudim se da slijedim samo svoj instinkt i tri nepisana pravila:
Spolni saradnici:

A ako želite da postanete intimni a ostanete anonimni onda :

Svaki početak je smiješan:


BROJAČ POSJETA KOJI LAŽE, ALI PRECIZNO
Milion, dva i još 380268 pride

Powered by Blogger.ba