"Quod licet bovi, non licet Iovi... i obrnuto

20.02.2006.

A šta da radim?

Meni se jako dopada anonimnost koju omogućuje blogovanje. Mogu se glupirati, lagati, biti neukusno iskren i bezobrazno otvoren, a da ne boli. Ali ne dopada se tako svima. Neki, pardon, neke bi da me razotkriju. Raspituju se za moj stvarni identitet. U par prilika sam i popustio, ali to su bile specijalne geografske okolnosti. Jedna blogerka (za ovu priliku nazvaćemo je Laetitia C.) je, u posljednje vrijeme, jako uporna. Ovo je zadnji email koji sam joj poslao.

[i]Draga moja Angelina J.,

Hvala Ti sto si mi dala svoje ime. Probao sam da ga koristitim, ali na zalost ne pristaje mi. Vjerovatno zato sto sam musko. Ljudi se pravo sjebu kada im se predstavim kao Selma H. Narocito kad sam neobrijan, ili ako imam izrazenu erekciju.
Ja nerado dajem ime drugim osobama. Posljednja osoba kojoj sam dao ime je moj sin. cak ni njemu nisam dao svoje ime nego sam izmislio jedno, baš za njega. Doduse dao sam mu moje prezime, ali to nema veze sa ovom temom.
Slobodno me nazovi nomenofobikom. Ja jednostavno imam strah pred pitanjem : Ako nekom dam svoje ime, kako cu se onda ja zvati?

Dakle, lijepa moja Paris H., da rezimiramo: Vracam Ti Tvoje ime, neosteceno, i gotovo neupotrebljavano. Kad već pomenuh prezime, ono Ti je sasvim O.K. pa cu ga zadrzati jos par dana, da ispotpisujem neka zaduzenja. Ako imas broj kakve kreditne kartice koji bi se slagala uz Tvoje prezime, slobodno mi posalji i to. I, by the way, da li je prezime koje upotrebljavas kupovno ili djevojacko?[/i]

Uprkos ovoj briljantnoj elaboraciji, ona i dalje ostaje pri svom zahtjevu da joj dam ime. Naprosto ne znam šta da radim sa ovom Nicole K. Jako sam sklon izbjegavanju donošenja odluka. Ako ćemo pošteno, obožavam da taj teret svaljujem na druge. Poštovani čitaoci, ja bih daVas iskoristim. Budite moja savjest. Sa vaše desne strane je anketni listić. Ispunite ga i pošaljite stiskanjem puljke: "Stisni!"
Publiko moja, neka bude volja Tvoja!

Apdejt: Zakuhalo se pravo, rezultat je veoma izjednačen. Iskoristite svoju priliku da glasate prije izlaska sljedećeg izdanja!
Corto Maltese
<< 02/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728


Nisam sklon tradicionalnom moralu i trudim se da slijedim samo svoj instinkt i tri nepisana pravila:
Spolni saradnici:

A ako želite da postanete intimni a ostanete anonimni onda :

Svaki početak je smiješan:


BROJAČ POSJETA KOJI LAŽE, ALI PRECIZNO
Milion, dva i još 380261 pride

Powered by Blogger.ba