"Quod licet bovi, non licet Iovi... i obrnuto

22.02.2006.

Tipična Sarajevska Priča

[i]Pita Sandžo Sandžu:
Znaš li da je umro Versaće?
U bre, nesreća golema. Jel’ naš ili original?[/i]


Po preporuci prijatelja u prošlu Subotu, oko 11:00, posjetih jednu prodavnicu sportske opreme u kojoj je u toku akcija platiš jedan- kupiš dva. Neću Vam reći koja je to radnja isključivo zato što ne želim nikoga da besplatno reklamiram. Uđem ja u radnju i ubrzo shvatim da sam okasnio i da su najbolje stvarti već rasprodane. Jedino je još štand sa trenerkama imao pristojnu ponudu. Jedna mi je upala u oči, cijena 169 KM. Etiketu, svjetski poznate firme, neću spominjati jer ne želim nikoga besplatno da reklamiram. Mislim se, lijepa trenerka, ali mi nije baš neophodna. Joggiram u šorcu čim je temperature iznad 10 C, a ako je niža onda sam vjerovatno na snowboardu. S druge strane, jedna dobra trenerka nikad nije višak. S treće strane- šta će mi dvije trenerke, ormari su mi i onako prenatrpani. U jednom trenutku prilazi mi momče u ranim dvadesetim, otprilike moje visine i malo tanje konstitucije, i pristojnim blagoistočnjačkim naglaskom me pita:
“Gospodine, da li ste Vi zainteresovani za tu trenerku?”
“Ma jesam”, odgovaram ja, “ali ne znam šta bih sa dvije!?”
“Pa vidite,” kaže on, “mogli bi se dogovoriti, da Vi uzmete jednu, a ja drugu a da trošak prepolovimo!”
“Nije Ti loša ideja, momak!”, složim se ja. “Evo ja ću ovu, a Ti sebi proberi!”
“Joj, ako Vam nije problem ja bih tu crnu, već sam je ranije zapikao!”
“Ma nema problema”, ja pravo nagodan: “svakako je za trčanja, a ne za modne piste. Ja ću uzeti ovu maslinastu, i idemo na kasu!”
Tako i bi. Ja platim karticom, on meni refundira 85KM keša i svako, zadovoljan, na svoju stranu. Vratim se kući, spremim se za trčanje, naravno obučem novu trenerku, sjednem u svoj sportski automobil, koji mi je drag, ali ne toliko da bih besplatno reklamirao kompaniju koja ga proizvodi i pravac Ilidža. Moja omiljena trkačka tura je od određene tačke u Ilidži preko Male Aleje pa oko Hotela do VrelaBosne i nazad u ukupnoj dužini od oko deset i po kilometara. Puno je ljepši zrak i manja gužva nego na Vilsonovom, a usput se dobro zabavljam trkajući sa fijakerima i ponekim (sporijim) biciklistom. Molio bih Vas da prethodnu rečenicu ne shvatite kao reklamu, jer ja nikoga ne reklamiram besplatno.
Stignem ja na Ilidžu, parkiram svoj sportski automobil, rastegnem se, zagrijem zglobove i krenem. Na drugom kilometru moje omiljene trkače ture se nalazi superxafs čije ime neću navesti, ne samo zato što ne želim nikoga besplatno da reklamiram, već zato što je vlasnik jedan nadrkani tip sa kojim se, zamalo, dvaput nisam pobio, ali sljedeći put kad ga sretnem batine mu ne ginu. Ispred superxafsa, u trenutku mog protrčavanja, stoji djeva k’o iz bajke. Srednje visine, i tanka i obla po potrebi, utegnuta u kratku crnu haljinicu, preko koje nosi raskopčan mantil. Besprijekorna frizura, i ruci drži raskošan buket, i očigledno nekoga čeka.
Subota, rano popodne, cura napucana do bola, cvijeće, zgrada opštine blizu- ma mora biti da je neka svadba u komšiluku.
Ja pritrčavam, ne skidajući pogleda sa nje, u tom trenutku iz radnje izlazi njen đuvegija, sa dvije kutije cigareta, nije bitno koje marke, u desnoj ruci. Ona ga hvata pod lijevu ruku, kreću se u susret meni, i ja prepoznajem onog momka iz prodavnice sportske opreme. Pogledi nam se susreću, protrčavam pored njih, razmišljajući: "Ako za mjesec dana skinem 3-4 kilograma, da li će mi tada moja maslinasta trenerka stajati tako dobro kao što njemu njegova crna trenerka stoji sada, dok sa svojom prelijepom djevojkom, napucanom do bola, jedne sunčane subote, oko 2 popodne, odlazi na nečije vjenčanje?"


Corto Maltese
<< 02/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728


Nisam sklon tradicionalnom moralu i trudim se da slijedim samo svoj instinkt i tri nepisana pravila:
Spolni saradnici:

A ako želite da postanete intimni a ostanete anonimni onda :

Svaki početak je smiješan:


BROJAČ POSJETA KOJI LAŽE, ALI PRECIZNO
Milion, dva i još 419416 pride

Powered by Blogger.ba